Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 14:05 |

Obustavljen postupak identifikacije korisnika lične i porodične invalidnine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Općina Centar Sarajevo zbog povećanog priliva stranaka, a u cilju prevencije širenja koronavirusa, donijela je odluku da se do daljnjeg obustavlja postupak identifikacije korisnika lične i porodične invalidnine za ratne vojne invalide, šehidske porodice i civilne žrtve rata koji se provodi putem Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

Utvrđeni rok za upotpunu dokumentacije po podnesenim zahtjevima koji se trenutno vode kod naprijed navedene Službe produžuje se za 15 dana.

Općina je također donijela i nekoliko odluka a jedna od njih je da sve stranke koje traže uslugu u Matičnom uredu ulaze u grupama od po šest ljudi, a pojedinačno na Protokol, dok će ostali građani na red čekati u natkrivenom predulazu u Matični ured.

Strankama koje budu dolazile u prostorije Općine Centar će elektronskim putem biti izmjerena tjelesna temperatura, a ulazak u prostor Općine Centar, osim Protokola i Matičnog ureda, do daljnjeg neće biti omogućen, osim u hitnim i prioritetnim slučajevima o čemu se stranke mogu informisati putem telefonskih službi.

Zahtjevi za izdavanje uvjerenja o činjenicama iz službene evidencije podnose se samo u hitnim slučajevima i to putem maila hasnija.zoronjic@centar.ba (033/562-371) za boračko-invalidsku zaštitu i aida.basic@centar.ba (033/562-447) za socijalnu zaštitu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana