Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 09:54 |

U Srebrenici 22 osobe u kućnoj izolaciji zbog sumnje na koronavirus

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 17. marta (FENA) - Na području opštine Srebrenica trenutno su 22 osobe pod nadzorom osoblja Javne zdravstvene ustanove "Dom zdravlja" Srebrenica zbog sumnje da su zaražene koronavirusom i nalaze se u kućnoj izolaciji – potvrđeno je iz Civilne zaštite Opštine Srebrenica i Doma zdravlja Srebrenica.

Riječ je o osobama koje dolaze ili su bile u kontaktu sa osobama koje su stigle iz zemalja u kojima je registrovan veći broj zaraženih.

Na području ove opštine tokom noći je vršena dezinfekcija prostorija javnih ustanova. Dezinfikovane su prostorije Javne ustanove Dječiji vrtić "Poletarac" i prostorije Opštinske uprave Srebrenica.

U toku je dezinfekcija prostorija Policijske stanice Srebrenica, a postupak dezinfekcije će se nastaviti i tokom dana u skladu sa popisom objekata za dezinfekciju.

Također, zakazana je sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica koja će biti održana danas.

-Za sve eventualne promjene, kao i informacije vezane za novi virus korona (COVID-19) na području opštine Srebrenica, građani će biti blagovremeno obaviješteni - saopštili su iz Civilne zaštite Opštine Srebrenica.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić: Srbija će se suprotstaviti svjetskim silama kada je u riječ o rezoluciji o Srebrenici

Sabor Islamske zajednice podržao usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Srbija: Vučić pisao europskim čelnicima u povodu najava o prijemu Kosova u Vijeće Europe

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana