Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 17:52 |

Krizni štab Brčko Distrikta-Pojačati kontrolu kretanja osoba koje dolaze u Brčko

FENA Edin Jašarević

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Krizni štab Brčko Distrikta donio je danas odluku da se pojačaju mjere kontrole kretanja osoba koje su rizične u cilju smanjenja opasnosti od širenja koronavirusa, a odnosi se na sve one koji iz drugih zemalja dolaze u Brčko.

Dogradonačelnik Brčko Distrikta BiH Anto Domić istaknuo je nakoj sjednice Kriznog štaba da je Pododjeljenju za zdravstvo naloženo da pripremi pisana uputstva o ponašanju tih osoba tokom boravka u Brčkom.

- Javnoj zdravstvenoj ustanovi je naloženo da izvrši pripreme za prijem prvih pacijenata koji će se liječiti u našoj zdravstvenoj ustanovi te da izvrši provjeru kapaciteta u smislu ljudstva i opreme. Na graničnom prelazu u Brčkom uspostavljen je punkt sanitarne inspekcije koja će zajedno sa zdravstvenim radnicima vršiti epidemiološku obradu i sanitarni nadzor svih koji na ovom graničnom prelazu ulaze na prostor Brčko Distrikta BiH - ustvrdio je Domić.

S obzirom na činjenicu da građani već prijavljuju kako neki tržni centri i pekare neopravdano povećavaju cijene životnih namirnica, pokušavajući tako nezakonito zaraditi u vremenu vanredne situacije, Domić je naglasio da će ako se utvrdi tačnost tih podataka, takvi privredni subjekti biti strogo sankcionisani.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Brčko: Odluka o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe s preduzećem Bosnaplod

Od danas u Brčkom isključenja neredovnih platiša s elektrodistributivne mreže

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!