Sport     | 16.03.2020. 15:22 |

Koronavirus kod sportista najrašireniji među nogometašima

FENA Internet

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Sportisti, naravno nisu imuni na novi koronavirus. Zaraženi slučajevi dolaze iz svih sportova i iz svih krajeva svijeta, ali srećom nema težih slučajeva.

Prve vijesti o zaraženim virusom Covid-19 došle su iz Italije. Trenutno je na spisku devet nogometaša -  Daniele Rugani (Juventus), Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Morten Thorsby (svi Sampdoria), Dušan Vlahović, German Pezzella i Patrick Cutrone (svi Fiorentina), prenosi STA.

Od nogometaša u Engleskoj su zaraženi trener Arsenala Mikel Arteta i igrač Chelsea Callum Hudson-Odoi. U Njemačkoj koronavirus imaju dva člana Hannovera 96 - Jannes Horn i Timo Hübers, te jedan iz Paderborna - Luca Killian, u Španiji je zaraženo pet članova Valencije, od toga tri nogometaša -  Argentinac Ezequiel Garay, Francuz Eliaquim Mangala i Španac Jose Gaya. U nedjelju jer bio pozitivan još igrač drugoligaša Elchea Jonathas de Jesus.

U košarci su poznati slučajevi iz SAD-a, Španije i Italije. Rudy Gobert i Donovan Mitchell su članovi Utah Jazza, Christian Wood je iz Detroit Pistonsa, Trey Thompkins igra za Real Madrid, a dva zaražena dolaze iz Pesara, iako klub nije objavio njihova imena.

Među biciklistma poznata su tri slučaja - Kolumbijac Fernando Gaviria, Rus Dimitrij Strahov i Argentinac Maximiliano Richeze, u Formuli 1 obolio je jedan od članova ekipe McLaren. Španci su saopštili da imaju jedna slučaj zaraze među judistima, te pet među rokometašima iz ekipe Malage. Dva rukometaša zaražena su u francuskoj rukometnoj ekipi Chambery.

U regionu poznat je slučaj jednog hokejaša slovenskih Jesenica, koji se zarazio na gostovanju u Italiji 4. marta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Vlada Tuzlanskog kantona i ove godine pokrovitelj 'Izbora sportiste godine'

Sutra u Vladi FBiH dodjela plaketa za ostvarene vrhunske sportske rezultate

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo