Bosna i Hercegovina     | 15.03.2020. 19:59 |

Radojičić: U Banjoj Luci zatvoreni kafići do 23. marta, 750 osoba pod nadzorom

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 15. marta (FENA) - Ugostiteljski objekti svih kategorija, kao i trgovine, osim prehrambenim proizvodima i robama široke potrošnje u Banjoj Luci zatvaraju se do ponedjeljka, 23. marta 2020. godine – odlučio je večeras banjalučki Gradski štab za vanredne situacije nakon razmatranja stanja u vezi s koronavirsom, od kojeg je u RS zaraženo 20 osoba, od čega najviše u Banjoj Luci - 16.

Gradonačelnik Igor Radojičić je dodao da u trgovačkim centrima do 18 sati mogu da rade trgovine prehrambenim proizvodima i robama široke potrošnje.

Uslužne djelatnosti, zanatstvo, osim taksi službe, zatvaraju se također do 23. marta.

- Sve ove mjere usmjerene su na to da se smanji broj kontakata i mogućnost prijenosa koronavirusa s jednih na druge osobe - rekao je gradonačelnik Igor Radojičić na konferenciji za novinare i dodao da će uslijediti kazne za nepoštovanje ovih mjera, u skladu sa Krivičnim zaknom.

Nakon sjednice Štaba istakao je da hoteli, hosteli i moteli te objekti za smještaj mogu pružati usluge samo za svoje goste.

Za trgovine će biti ograničen broj osoba koje mogu ulaziti u zatvoren prostor, a ispred blagajne se mora ostaviti prostor od jednog metra između kupaca.

Radojičić je pozvao i druge općine u neposrednoj blizini da preduzmu mjere kao što su one u Banjoj Luci, imajući u vidu odlazak njenih stanovnika u te sredine.

Broj osoba pod zdravstvenim nadzorom u Domu zdravlja u Banjoj Luci povećao se na 750.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Papa Franjo kaznio kardinala Raymonda Burkea, konzervativnog visokog američkog svećenika

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo