Bosna i Hercegovina     | 15.03.2020. 09:58 |

Ograničava se rad ugostiteljskih objekata i tržnih centara u HBŽ-u

FENA Saopćenje

LIVNO, 15. ožujka (FENA) - Na području Hercegbosanske županije (HBŽ) ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 18 sati te se uvodi zabrana javnog okupljanja na javnim površinama i zatvorenom prostoru s više od 200 ljudi, jedan je od zaključaka izvanredne sjednice Vlade HBŽ-a održane u subotu u Livnu zbog novonastale situacije oko koronavirusa.

Također, uvodi se nadzor sanitarnog inspektora, uz asistenciju policije, nad izdanim rješenjima o zdravstvenom nadzoru (kućnoj izolaciji), a za nepoštivanje izdanih rješenja o zdravstvenom nadzoru i kućnoj izolaciji kao i naredbi Kriznog stožera, uvodi se novčana kazna od 1.000 maraka, priopćila je Vlada HBŽ-a.

Županijska bolnica je zadužena da jedan odjel stavi u funkciju liječenja lakših slučajeva koji su potvrđeni na infekciju Covid-19.

"Osiguravaju se financijska sredstva za nabavu opreme i dezinfekcijskih sredstava za zaštitu od Covid-19 u skladu sa Zakonom o proračunima F BiH i u skladu s Odlukom o privremenom financiranju HBŽ-a za razdoblje 1.1.2020. - 31.3.2020. godine", navodi se u priopćenju.

Vlada HBŽ-a navodi kako navedeni zaključci stupaju na snagu odmah.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'