Bosna i Hercegovina     | 14.03.2020. 18:43 |

Inspekcija u Banjoj Luci zabranila rad objekata koji su kršili naredbu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14. marta (FENA) - Tržišna inspekcija je tokom današnje kontrole utvrdila da nije došlo do nezakonitog povećanja cijena prehrambene i druge robe, potvrđeno je iz Štaba za vanredne situacije Grada Banje Luke, koji je uveo preventivnih mjere zbog pojave koronavirusa.

Konstatovano da nema poremećaja u snabdjevenosti trgovinskih objekata, osim nestašice dezinfekcionih sredstava, a po informacijama iz trgovinskih lanaca, ta vrsta robe će biti nabavljena tokom iduće sedmice.

Najveći broj tržnih centara i drugih objekata, obuvaćenih zabranom rada vikendom radi prevencije širenja koronavirusa, ispoštovali su nalog Štaba za vanredne situacije Grada Banje Luke.

Ipak, dva tržna centra su prekršila nalog, i to Hiperkort centar (Derviši), Konzum (u krugu Čajevca), te kafići u spoljnjem dijelu tržnog centra „Emporijum“ (u krugu Čajevca“). Po nalogu Inspekcije, zabranjen im rad u dane vikenda, u skladu s restrikcijama koje važe i za ostale tržne centre.

Tokom sinoćnje kontrole ugostiteljskih objekata, utvrđeno da najveći dio objekata poštuje ograničenje radnog vremena do 18.00 sati. 

Kontrole se nastavljaju i večeras i sutra.

Štab za vanredne situacije još jednom je uputio poziv poslovnim subjektima u Banjoj Luci da se pridržavaju ograničenja i restrikcija uvedenih s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Zavod za javno zdravstvo FBiH - Novi soj Covid-19 prema WHO-u nije posebna prijetnja javnom zdravlju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo