Ekonomija

Obavijest Službe za zapošljavanje KS o novim terminima za rad sa strankama

Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Služba za zapošljavanje KS obavijestila je korisnike da će se rad sa strankama u općinskim biroima i direkciji Službe, počev od 16. marta 2020., odvijeti u terminu od 09.00 do 12.00 sati, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Dodaju da su sva redovna javljanja u martu pomjerena za naredni mjesec, a nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije nezaposlenih osoba u navedenom roku, bez obzira na propuštene rokove javljanja kojE su imali u periodu od 16. do 31. marta 2020.

Osim toga, posredovanje i savjetodavni dio za nezaposlene osobe savjetodavci će obavljati putem telefona i emaila, a zakazani termini za prve prijave za nezaposlene osobe ostaju u planiranim terminima.

Iz Službe ističu da se ograničava broj ulazaka u općinske biroe i direkciju Službe po naizmjeničnom sistemu jedna po jedna osoba, a svi korisnici usluga informacije o utvrđivanju svojih prava isključivo mogu dobiti putem telefona nadležnih općinskih biroa i direkcije Službe kao i maila, koji se nalaze na službenoj stranici www.szks.ba.

Navode da je 6. marta izvršena dodatna dezinfekcija svih općinskih biroa i drugih prostorija Službe, te je donesena Odluka da će se svakih 15 dana raditi dezinfekcija prostorija.

- Svim uposlenicima Službe podijeljena su dezinfekciona sredstava i zaštitne maske za gripu i prehladu, a upustva o radu s korisnicima usluga kao i radu Službe će se donosti na dnevnom nivou u skladu sa preporukama Kriznog štaba - saopćeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

(FENA) D.V.