Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 12:26 |

Počinje izgradnja adrenalin parka u Pionirskoj dolini

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Općina Centar finansira izgradnju adrenalin parka u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu "Pionirska dolina", koji bi trebao biti završen do maja ove godine.

Tim povodom načelnik Općine Centar Nadžad Ajanadžić i  v.d. direktora Komunalnog javnog preduzeća "Park" Edin Abdurahmanović potpisali su danas ugovor o realizaciji tog projekta.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je za tu namjenu Općina Centar u ovogodišnjem budžetu osigurala 46.062 KM.

- Želimo biti na raspolaganju KJP "Park" i dalje. Do sada smo pomogli izgradnju mini golfa kao i čišćenja jezera u Pionirskoj dolini. Današnja ideja je veoma zanimljiva za najmlađe, a i one koji su u srednjoj životnoj dobi – istakao je Ajnadžić. 

Direktor "Parka" Abdurahmanović zahvalio je Općini Centar na projektu, kao i dosadašnjoj pomoći, a po njegovim riječima, preduzeće "Park" pokušava da unaprijedi poslovanje koliko može, te da Općina Centar uvijek ima razumijevanje i pruža maksimalnu podršku.

- Ovo je jedan od projekata koji je jako interesantan za djecu. Hoćemo da obogatimo taj sadržaj. Pored ovog segmenta, u Pionirskoj radimo i nove nastambe, a u jezerima ćemo imati neke nove sadržaje i nove životinje. Također u zimskom periodu planiramo da imamo Zimski grad, da Sarajevo uvijek ima nešto što može predstaviti građanima - kazao je Abdurahmanović.

Ukoliko to uslovi budu dozvolili, završetak radova na izgradnji adrenalin parka planiran je za Dan Općine Centar, 2. maja. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom