Stranačke aktivnosti     | 13.03.2020. 11:31 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Narod i Pravda zvanično će uputiti inicijativu za sazivanje hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo i drugih kantonalnih skupština, ali i Parlamenta FBiH kako bi vlasti, na adekvatan način, odgovorile na sve izazove koje sa sobom donosi koronavirus, od zdravstvenih do ekonomskih.

„Uzimajući u obzir činjenicu da su mjere koje se poduzimaju u zaštiti od koronavirusa vrlo radikalne i kao takve imaju negativne efekte za ekonomiju u Kantonu Sarajevo, od rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo i Vlade kantona Sarajevo, ali i vlasti drugih kantona, tražimo da na hitnim sjednicama razmotrimo moguće mjere koje bi ublažile udar na privredu i privrednike u BiH“, kazao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

U saopćenju se navodi da Narod i Pravda ima konkretne prijedloge koje će prezentirati na sjednicama kantonalnih skupština gdje imaju svoje zastupnike, a pozivaju i druge društvene aktere da izađu sa konkretnim rješenjima.

Također, zastupnici Naroda i Pravde u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Nermin Muzur , Goran Akšamija, Bahrija Sarić i Elmedin Konaković, zatražili su održavanje hitnih sjednica oba doma Parlamenta FBiH.

„Niz je mjera koje se moraju hitno poduzeti jer pandemija koronavirusa pogađa sve aspekte društva. Osim zdravstvenih mjera na suzbijanju širenja virusa i omogućavanju adekvatne brige o zaraženima, vlast mora iznaći načina i pomoći privredi koja već trpi ogromne štete. Također, otvara se i niz drugih pitanja na koja se mora hitno dati odgovor“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'