Sport     | 11.03.2020. 10:25 |

Stevan Ljubičić novi selektor bh. odbojkašica, a Natmir Buljubašić juniorki

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 11. marta (FENA) – Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić obznanio je na današnjoj pres-konferenciji u Zenici da će novi selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine biti Stevan Ljubičić iz Srbije, a ženske juniorske reprezentacije Natmir Buljubašić iz Lukavca.

Ljubičić je trener bukureštanskog Dinama, a Buljubašić ekipe Smeč iz Lukavca. Ljubičić će u Srebrenoj ligi predvoditi bh. tim, koji 23. maja starta protiv Slovenije u gostima.

Predsjednik OSBiH Fatić i predsjednik OS Federacije BiH Miloš Jelčić potpisali su sa Lejlom Dervišević, direktoricom Hotela “Dubrovnik” ugovor o smještaju učesnica Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke (U-19), koje će se od 19. augusta do 1. septembra ove godine igrati u Zenici te hrvatskom gradu Osijeku.

 - Zenica će u tom terminu biti počastovana još jednim događajem. Naime, odbojkaške reprezentacije igrat će i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Kako će nam 28. august biti slobodan dan na EP za juniorke, taj će dan seniori igrati protiv Turske (17.00 sati), a ženska reprezentacija BiH će igrati protiv Slovenije (20.00 sati) - najavio je Fatić.

On je dodao kako je Evropska odbojkaška federacija ponudila da se ta dva meča igraju u terminu EP-a za juniorke, što će bitno smanjiti troškove organizacije za OSBiH, jer će za te mečeve službena lica biti delegirana iz grupe sudija i delegata koji će biti angažirani na EP-u za juniorke. OSBiH će za treninge koristiti i zeničku dvoranu Bilmišće.

Ranije je ugovor o smještaju potpisan i sa Hotelom “Zenica”. Grad Zenica i Gradska arena “Husejin Smajlović”, osim domaćinstva jedne grupe, bit domaćini i završnice tog turnira, odnosno polufinalnih i finalnog mečeva. Podršku organizaciji EP-a za juniorke pružit će svi klubovi sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Reprezentativke u Švedskoj traže prve bodove u grupnoj fazi CEV Zlatne lige

Odbojkašice BiH večeras igraju protiv reprezentacije Švicarske

Duško Nikolić novi selektor muške odbojkaške reprezentacije BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana