Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 15:25 |

Mahmutbegović povodom smrti Bebe Selimović: Otišla je diva sevdalinke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović, povodom smrti jedne od najpoznatijih interpretatorki sevdalinke u BiH Izete Bebe Selimović, uputila je izraze najiskrenijeg saučešća članovima i prijateljima Bebine porodice, kao i cjelokupnoj muzičkoj sceni BiH, saopćeno je iz ureda potpredsjednice FBiH.

- Naša Beba je bila i više nego originalna i predstavljala je zlatno doba sevdalinke. Bila je uzor mnogim interpretatorkama i interpretatorima i u pravom smislu riječi, estradno-muzička diva koja je ostavila neizbrisiv trag na muzičko-kulturnoj sceni Bosne i Hercegovine i zemalja regije, s posebnim osvrtom na izvornu sevdalinku kojoj je posvetila najveći dio svoje bogate karijere. 

Ostaće vječno upamćena kao osoba, kao umjetnica koja je trajno obogatila bosanskohercegovačku muzičku scenu i koja će, najiskrenije se nadamo, još dugo ostati uzor sadašnjim i budućim generacijama interpretatora izvorne sevdalinke - navela je Mahmutbegović.

 - Otišla je jedna od najvećih diva i jedna od najboljih intepretatorki sevdalinke u Bosni i Hercegovini - istaknula je također potpredsjednica FBiH povodom smrti Bebe Selimović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: Svojim djelima i angažmanom Sidran je zadužio nas i buduće generacije

Bećirović: Profesor Esad Zgodić dao je neprocjenjiv doprinos nauci

Bećirović: Alispahić ostavio dubok trag u bh. književnosti i pozorišnoj umjetnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'