Servisne informacije     | 08.03.2020. 09:18 |

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Zenica smanjena vidljivost zbog magle

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Na smanjenu vidljivost zbog magle iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na dionici autoputa A-1 Visoko-Zenica.

Jaki udari vjetra učestali su na putevima na području Livna, Kupresa i Bosanskog Grahova.

Kolovoz je pretežno mokar, a vozačima se skreće pažnja na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar u mjestu Potoci, Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak i Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na autoputu A-1 Butile-Sarajevo zapad, zbog radova na lokalitetu Treševine, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-4 Jelah-Doboj, zbog izvođenja radova na sanaciji mosta preko rijeke Radušice, saobraća se privremenom obilaznicom. Na M-6 Grude-Ljubuški (ulaz u Ljubuški), zbog radova na izgradnji nogostupa saobraća se jednom trakom naizmjenično. Na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično. Na dionici Jajce-Crna Rijeka, zbog sanacionih radova od 7 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Nakon 16 sati na ovoj dionica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-17 Jablanica-Mostar, zbog izvođenja neophodnih radova od 8 do 16 sati, kod mjesta Potoci, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Na dionici Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.

Na dionici Maglaj-Doboj (raskršće za naselje Kosova), zbog radova na izgradnji pješačke staze i rasvjete pothodnika, u vremenu od 7 do 16:30 sati, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici Zenica-Nemila u toku su radovi na asfaltiranju u tunelu Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se od 5 do 00:30 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom. U terminu od 00:30 do 5 sati saobraćaj je obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

U mjestu Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Na dionici Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-412 Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Crna Rijeka-Bjelajce) zbog sanacionih radova od 9 do 15 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Na R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Na R-445 u Kaknju, zbog radova na uređenju obale rijeke Bosne, na regionalnom putu (od Cementarskog mosta do Mosta mladih) vozila će tokom dana saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Na R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 7 sati  i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse više od pet tona.

Na regionalnom putu R-458 Lopare-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Što se tiče Kantona Sarajevo zbog održavanja fudbalske utakmice, danas u vremenu od 17:00 do 20:00 sati, doći će do obustave saobraćaja u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića do raskrsnice sa ulicom Azize Šaćirbegović) i ulici Topal Osman paše (od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička).

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića, Put života i Krupska obustavljen je saobraćaj u ulici Put života (od skretanja za autobusnu stanicu  prema ulici Hamdije Čemerlića, dok se suprotna kolovozna traka prereguliše u dvosmjerni režim saobraćanja) i  ulici Krupska (od ulice Hamdije Čemerlića do skretanja za tržne centre), gdje je saobraćaj obustavljen u oba smjera.

Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajalište „Otoka“, smjer Baščaršija-Ilidža), Franca Lehara, Rustempašina, Emira Bogunića Čarlija, Ivana Cankara,  Betanija (od spoja sa ulicom Alipašina u dužini od 470 metara), Gornji Velešići (uz OŠ „Velešićki heroji“), Bare kod Stupa, Čobanija i Hamdije Kreševljakovića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolovozu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo