Bosna i Hercegovina     | 07.03.2020. 15:16 |

SDA USK : Posvetiti se većoj borbi za ravnopravnost žena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Kantonalna organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) Unsko-sanskog kantona čestitala je svim ženama na području ovog kantona i šire Međunarodni dan žena. 

- Više žena u svim područjima djelovanja, posebno onima u kojima se upravlja društvom, samo će doprinijeti da ovaj svijet bude bolji, tolerantniji i sretniji.  S tom mišlju želimo da nas Dan žena potakne da još više vremena i truda posvetimo većoj borbi za ravnopravnost, toleranciji, solidarnosti i općem dobru - saopćeno je Stranke demokratske akcije u čestitki Kantonalne organizacije SDA USK, uime organa KO SDA: Žene SDA USK, Asocijacije mladih SDA USK i predsjednika KO SDA USK Mirsada Vojića. 

Osmi mart je "dan kada se tradicionalno izražava zahvalnost i poštovanje prema ženama, dan koji podsjeća na velike i hrabre žene koje su se tokom istorije, u izrazito teškim uslovima borile za ravnopravnost, za ono elementarno u ljudskom i civilizacijskom smislu što je, ipak, tako često bilo uskraćeno, neshvaćeno i progonjeno".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'