Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 16:52 |

MVP BiH - Biseri Turković uručena Izjava o rodnoj ravnopravnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turkovića prisustvovala je konferenciji o temi "Više od kvote: Ka većoj zastupljenosti žena na lokalnim izborima 2020.", u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Prije početka te konferencije ministrici Turković, kao predstavnici institucija Bosne i Hercegovine, uručena je Zajednička izjava o opredijeljenosti za rodnu ravnopravnost, koju su potpisali predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Potpisanu Izjavu uručio je veleposlanik  Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field, koji je tom prilikom zahvalio ministrici i istaknuo da Izjava predstavlja predanost međunarodne zajednice u BiH jednakosti i jačanju principa rodne ravnopravnosti.

Uručivanju Izjave prisustvovala je i šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec, te šef Izaslanstva Europske unije u BiH Johann Sattler.

- Konferenciju su organizirali Westminster fondacija za demokraciju i Misija OSCE-a u BiH, u partnerstvu s Povjerenstvom za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH - saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana