Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 14:08 |

Podžić - Ping: Nastavak i razvijanje saradnje BiH i NR Kine u oblasti odbrane

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primilo je danas u posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga i vojnog atašea te zemlje brigadira Luo Tiefenga, s kojima je razgovarao mogućnostima proširenja bilateralno odbrambene saradnje i aktuelnim pitanjima.

Podžić je izrazio dobrodošlicu i zahvalnost kineskom ambasadoru za prijateljske odnose između dviju zemalja koje nemaju otvorenih pitanja. Također, izrazio je riječi podrške i saosjećanje s NR Kini u borbi s epidemijom koronavirusa.

Podžić je istakao da dvije zemlje imaju veoma dobru saradnju u oblasti odbrane, kao i sveukupnu saradnju koja je u porastu i važan je pokazatelj prijateljskih odnosa.

Zahvalio je na kontinuiranoj pomoći koju NR Kina pruža u jačanju i modernizaciji Oružanih snaga BiH, izdvojivši značaj donacije inžinjerijskih mašina koje će doprinijeti većoj operabilnosti OSBiH, donaciju Vojnom orkestru OSBiH i školovanje pripadnika OSBiH na kursevima u NR Kini.

Ambasador Ji Ping zahvalio se Podžiću na prijemu i prenio mu pozdrave od ministra odbrane NR Kine. Izrazio je zadovoljstvo sveukupnom dobrom saradnjom između dviju zemalja na ekonomskom, političkom i kulturnom planu, kao i u segmentu odbrane. Naglasio je da će se zalagati za nastavak i razvijanje saradnje u oblasti odbrane kroz konkretnu podršku projektima modernizacije i obuke personala OSBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

'Dva zasjedanja' za Kinu i svijet - Kinesko ulaganje u bolju budućnost ulijeva neophodni optimizam

MO BiH - Svečanost povodom ukidanja diskriminacije u visini vojnih penzija u FBiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!