Sport     | 06.03.2020. 12:27 |

Zrinjski se nada produžetku pobjedničke serije u hercegovačkom derbiju (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 6. ožujka (FENA) - Nakon tri uzastopne pobjede i plasmana u polufinale Kupa BiH, nogometaši Zrinjskog u nedjelju, 8. ožujka, gostuju na Pecari gdje ih u 22. kolu Premijer lige BiH dočekuje NK Široki Brijeg.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović kazao je kako očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu.

- Znamo da je Široki drukčija momčad kad igra na domaćem terenu u odnosu na gostujuće utakmice, silni su, ali dobro smo ih analizirali i pokušat ćemo doći do nova tri boda koja će nam donijeti još više samopouzdanja kojeg itekako imamo. Široki je jako kvalitetan u svim linijama, ali i mi smo - kazao je Žižović na konferenciji za novinare.

Dodao je kako serija od tri pobjede njegove momčadi na startu proljetnog dijela sezone dodatno podiže cijelu ekipu.

- Naša mala prednost je što smo na sjajan način otvorili ovu polusezonu. S druge strane, Široki se možda psihički istrošio u utakmici Kupa BiH odigranoj prije dva dana, imali su i seriju jedanaesteraca, iako su se i oni vjerojatno napunili samopouzdanjem u prethodne dvije, tri utakmice. Imaju nekih kadrovskih problema, ali ne zamaramo se previše time, maksimalno smo fokusirani na našu ekipu - istaknuo je Žižović.

Što se tiče raspoloživih igrača, Žižović navodi kako su spremni skoro svi osim Tonija Tipurića.

- Nemanja Bilbija i Miloš Filipović su u takvom ritmu da vjerojatno ne bi igrali da je utakmica danas, ali imamo 48 sati do derbija i nadamo se kako će svi biti spremni. Nakon duže vremena imam 22 igrača na raspolaganju i to je pokazatelj da su momci posvećeni i da rade dobro - kazao je Žižović.

Strateg "Plemića" osvrnuo se i na kup utakmicu u kojoj je Zrinjski u srijedu pobijedi Tuzla City rezultatom 2:1, istaknuvši kako je njegova momčad zasluženo prošla dalje.

- Mislim da smo dominirali kroz cijelu utakmicu, Tuzla City napravio je samo jednu priliku u svih 90 minuta, ali ušli smo u neku nervoznu završnicu u kojoj smo dozvolili protivniku da postigne pogodak. U toj konfuziji bili smo nekih deset minuta, ali smo u posljednjih 15 minuta stvorili pritisak i zasluženo prošli dalje. Nadam se kako ćemo doći do samog kraja i osvojiti Kup BiH. Imamo širok kadar igrača i bitno je da svi ti igrači hvataju formu s obzirom da ih je nekoliko duže vremena bilo izvan stroja - kazao je Žižović.

Dodao je kako će jednaku pažnju posvetiti i kupu i prvenstvu, istaknuvši kako "dupla kruna" nije nemoguća misija.

Utakmica 22. kola Premijer lige BiH NK Široki Brijeg – HŠK Zrinjski igra se na stadionu Pecara u Širokom Brijegu, u nedjelju od 18 sati uz izravan prijenos na kanalu Arenasport 1.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4099

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1PoYOZ3u9flNDREtQMqSQw_fElfMmO-xG?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom