Bosna i Hercegovina     | 04.03.2020. 18:34 |

Inicijativa 'Jer nas se tiče' ovogodišnji dobitnik nagrade 'Most za budućnost'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. ožujka (FENA) - Inicijativa građana "Jer nas se tiče" iz Mostara ovogodišnji je dobitnik nagrade "Most za budućnost - Lepontpourl’avenir", koju dodjeljuje grupa frankofonih veleposlanika u BiH.

 Ovo priznanje, koje se dodjeljuje po četvrti put, ima za cilj da javno nagradi pojedinca ili grupu zbog načina na koji se bave pitanjem dijaloga i izgradnjom mostova između različitih zajednica u Bosni i Hercegovini.

 "To je nagrada za one koji se svojom dobrom voljom i na primjeren način bave pitanjem od interesa za svoju lokalnu zajednicu i šire" priopćili su iz Inicijative.

 Ističu kako je borba građana za zaštitu životne sredine, rijeke Neretve, plodnog zemljišta i zdravlja ljudi koji žive u okolini deponije Uborak, ali i šire, prepoznata kao borba za opće dobro od strane grupe frankofonih veleposlanika u BiH.

 Grupa frankofonih veleposlanika u BiH okuplja veleposlanike iz različitih zemalja, koji govore francuski jezik i žele promovirati vrijednosti dijaloga i raznovrsnosti frankofonije.

 ''Most za budućnost - Lepontpourl’avenir'' uručuje se u povodu 20. ožujka - Međunarodnog dana Frankofonije kada se slave dijalog i univerzalne vrijednosti mira, suradnje, solidarnosti i održivog razvoja.

 Priznanje će biti uručeno krajem ožujka, navode iz Inicijative "Jer nas se tiče".

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Uprava JP Deponija: Radimo u skladu s važećim zakonskim propisima

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'