Sport     | 04.03.2020. 15:47 |

Chicharito: Za napredak meksičkog nogometa nam treba više igrača u Evropi

FENA Internet

LOS ANGELES, 4. marta (FENA) - Meksički nogometaš Javier "Chicharito" Hernandez je spreman za povratak u nacionalni tim te zemlje i smatra da je za napredak meksičkog nogometa potrbno da igrači iz Meksika u većem broju igraju u evropskim ligama. 

Hernandez je napustio Sevillu i pridružio se američkom LA Galaxyju i na taj način se u Sjevernoj Americi pridržio velikim meksičkim nogometnim imenima poput Guillerma Ochoe, Miguela Layuna, Carlosa Vele i Carlosa Salceda, prenosi ESPN. 

Mnogi meksički igrači u evropskim ligama, poput Hirvinga Lozana iz Napolija, Hectora Herrere iz Atletica iz Madrida, Diega Laineza iz Real Betisa, Ericka Gutierreza iz PSV Eindhovena i Edsona Alvareza iz Ajaxa, u posljednje vrijeme imaju tešku borbu za minute u svojim klubovima.

- Bilo bi odlično da razgovaramo ko je najbolji meksički igrač u Evropi ili da nas ima stotinjak od kojih je 20 teško komparirati. Lijepo bi bilo i da u jednom trenutku naše historije imamo igrača poput Cristiana Ronalda ili Lionela Messija, Maradone ili Pelea. Želimo biti nogometna sila, reprezentacija koja će na takmičenjima ići do barem do polufinala - rekao je Hernandez u intervjuu za TUDN. 

Hernandez je proveo deset uspješnih godina u Evropi, a isticao se u dresu Manchester Uniteda i Real Madrida. Ipak, nije dobio poziv u reprezentaciju Meksika od septembra. Nogometaš je naglasio da bi prihvatio poziv u reprezentaciju za prijateljske mečeve protiv Češke Republike i Grčke, iako je selektor Meksika Gerardo "Tata" Martino rekao da želi dati priliku mađim igračima, a također su se pojavile informacije da je 31-godišnji napadač zajedno s nekoliko kolega prekršio disciplinska pravila reprezentacije.

Chicharito je također jedan od nogometaša koji se bore za bolje uslove za nogometaše u nacionalnom timu. Kako je naveo, to ne radi zbog sebe, već zbog budućih generacija nogometaša Meksika. Naglasio je da "El Tri" spada među pet reprezentacija s najvećim profitom u svijetu nogometa, ali upitno je gdje sav taj novac odlazi. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nogomet - Igman upisao važna tri boda u borbi za opstanak

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom