Sport     | 04.03.2020. 11:14 |

Nogometašice BiH sutra će jurišati na drugi trijumf protiv Izraela

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 4. marta (FENA) - Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici (14.30 sati), u okviru 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, igrati uzvratni meč protiv Izraela.

Nogometašice BiH okončale su prošlu godinu trijumfom polovinom novembra upravo na gostovanju u Izraelu rezultatom 3:1.

- Ovdje treniramo od 1. marta, a jučer smo i svi bili na okupu. Jako dobro poznajemo Izrael, koja je jako dobra i iskusna ekipa, ali mi smo bili bolji u Izraelu - kazala je na današnjoj pres-konferenciji selektorica Semira Hurem, koja se nada da će i sutra njene igračice biti uspješnije.

Hurem je dodala kako su, možda, u najboljoj situaciji od početka kvalifikacija, ali bi do kraja mogle napraviti još veće "stvari za bh. ženski nogomet".

- Osvajanjem tri boda protiv Izraela te na gostovanju kod Malte, igračice su svjesne da nakon ovih kvalifikacija možemo imati najbolji rejting. Ovih šest bodova nas dovodi u sasvim drugu situaciju - istakla je Hurem.

Kapitenica Milena Nikolić podvukla je kako nikada bolja atmosfera u ekipi nije bila u selekciji BiH.

- Ne samo pred ovu utakmicu, nego i kroz cijele kvalifikacije. A to pokazuju i naši rezultati, jer ženska reprezentacija, s puno mladih igračica, nikada nije napravila bolje rezultate. Želimo da nastavimo niz pobjeda i da nastavimo osvajati bodove, pogotovo pred našim navijačima - kazala je Nikolić.

Defanzivna igračica bh. tima Marija Aleksić slaže se da je atmosfera u ekipi dobra, ali ističe kako su ove kvalifikacije počele na odličan način.

- Jesmo osvojili devet bodova, ali smo dali 12 golova, što se nikada nije desilo. U dvije utakmice na našem terenu dali smo devet golova - napomenula je Aleksić, koja je dodala kako svi imaju zajednički cilj pa "kada težite nečemu, lakše ga je ostavriti zajedno, jer se teret podijeli ravnomjerno".

Tabela grupe B: 1. Italija 18 (+1), 2. Danska 15, 3. BiH 9, 4. Izrael 1 (-1), Malta 1 i Gruzija 0 bodova.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!