Ekonomija     | 03.03.2020. 14:53 |

Košarac učestvovao na Kopaonik biznis forumu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac učestvovao je na 27. Kopaonik biznis forumu, koji se održava od 1. do 4. marta, a čija je centralna tema "Industrija 4.0 i povezane teme: izazovi budućnosti".  

Košarac se obratio učesnicima najvećeg regionalnog ekonomskog foruma tokom panel diskusije "Zapadni Balkan - regionalno ekonomsko područje", na kojoj su učestvovali i predstavnici regionalnih privrednih komora. Tom prilikom, ministar Košarac ukazao je na važnost povezivanja regionalnih tržišta i izrazo nadu da će doći do većeg stepena integracije radi efikasnije saradnje regionalnih privrednih subjekata.

Tokom diskusije, ministar je govorio i o saradnji u okviru CEFTA-e, s fokusom na ovogodišnje predsjedavanje BiH. Ocijenio je da je CEFTA dobar mehanizam, ali da to ne znači da u budućnosti neće pretrpjeti određene promjene ili nadogradnje.

Naglasio je da će tokom ovogodišnjeg bh. predsjedavanja CEFTA-om insistirati na balansu zastupljenosti entiteta, odnosno načinu na koji je BiH iz ugla entiteta predstavljena u CEFTA strukturama u Briselu.

Na marginama Kopaonik biznis foruma ministar Košarac susreo se sa brojnim domaćim i privrednicima iz regiona.

Kopaonik biznis forum, koji organizuje Savez ekonomista Srbije, ove godine okupio je više od 1.300 učesnika iz Srbije i regiona, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Košarac: RS ima kredibilan zahtjev da sjedište apelacionog vijeća bude u Banja Luci

Košarac: Nismo raspravljali o Zakonu o Sudu BiH jer tekst zakona još nije usaglašen

Košarac i ambasador Saudijske Arabije o jačanju privredne saradnje

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta