Svijet     | 28.02.2020. 18:17 |

Saudijska Arabija uvela privremena ograničenja ulaska u zemlju

FENA Saopćenje

RIJAD, 28. februara (FENA) - Ministarstvo vanjskih poslova Saudijske Arabije saopćilo je da nadležne zdravstvene vlasti u Kraljevini Saudijskoj Arabiji s pažnjom prate dešavanja vezana za širenja koronavirusa, navodi se u saopćenju saudijskog ministarstva.

Saudijska Arabija će implementirati odobrene međunarodne standarde i podržati napore zemalja i međunarodnih organizacija, posebno Svjetske zdravstvene organizacije, kako bi prekinuli širenje virusa.

U saopćenju se navodi da će Kraljevina Saudijska Arabija poduzeti nekoliko koraka kako bi spriječili širenje među turistima, koji su došli na umru, i stanovnicima. 

Ova zemlja je ukinula dolazak na umru i posjetu Poslanikovoj džamiji. Također predviđa ukidanje turističkih viza za osobe koje dolaze iz zemalja u kojima je intenzivno povećanje broja oboljelih od koronavirusa na osnovu kriterija koje su odredile zdravstvene vlasti. 

Saudijska Arabija je također zabranila ulazak svojim državljanima koji žive i u diajspori, ali se mogu vratiti osobe koje imaju državljanstvo, a koje su izašle privremeno iz zemlje.

U saopćenju se navodi da da se sve ove mjere privremene i da će biti ukinuti čim nadležne vlasti procijene da za njih nema potrebe.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saudijska Arabija objavila da će Ramazanski bajram početi u srijedu

Bin Salman: Neophodan dijalog između Indije i Pakistana

Košarac i ambasador Saudijske Arabije o jačanju privredne saradnje

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije