Politika

Naša stranka: Uposlenica Gradske uprave nova članica Gradske izborne komisije

Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Gradska izborna komisija u Tuzli dobila je novog člana - uposlenicu Gradske uprave. Tim povodom reagirao je Gradski odbor Naše stranke Tuzla koji ovo imenovanje smatra „nastavkom urušavanja ugleda GIK-a Tuzla“.

„U Gradsku izbornu komisiju imenovan je nedostajući član. Radi se o pravnici koja je ujedno i uposlenica Kabineta gradonačelnika Tuzle. S obzirom na to da je već odranije i sekretarka Gradskog vijeća također članica GIK-a, postavlja se ozbiljno pitanje njihovog vrlo direktnog sukoba interesa u slučaju predstojećih lokalnih izbora. Najnovije kadroviranje u okviru ovog ključnog izbornog organa, dodaju, otvara prostor za ozbiljne sumnje za mogućnost krivičnih korupcionaških radnji i izbornih prevara. GIK Tuzla nije na takve stvari bio imun ni ranije, što je Gradski odbor Naše stranke i prijavljivao, navodi se u saopćenju iz ove stranke. 

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.