Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 20:27 |

Fahrudin Skopljak novi predsjednik KO SDA TK

FENA Maja Nikolić

TUZLA, 27. februara (FENA) – Fahrudin Skopljak je novi predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzlanskog kantona.

- Vrijeme je da napravimo jedan novi korak s novom ekipom. Vjerujem da ćemo otvoriti mnogo procesa te da ćemo uspostaviti bolju saradnu s općinskim i gradskim odborima. Kantonalni odbor SDA TK će učiniti sve da dobijemo što veći broj načelnika Općina u Tuzlanskom kantonu - rekao je za Fenu Skopljak.

On je rekao da će prije svega isticati probleme koji se tiču Tuzlanskog kantona.

- Prije svega mislim na obrazovanje i zdravstvo. Mislim i na na unutrašnje poslove, putnu blokadu, elektroenergetsku situaciju. Prije svega ću se zalagati za elektro-energetsku deblokadu i za putnu deblokadu. Pokrenut ćemo pitanje rudnika i vjerujem da ćemo sa centralom u Sarajevu uspostaviti drugačiji kontakt – rekao je Skopljak.

Izrazio je nadu da će upostaviti novu saradnju s predstavnicima iz Sarajeva

- Vjerujem da ćemo sa Sarajevskim kantonom uspostaviti veoma bliži kontaknt nego je to do sada bilo prema Tuzlanskom kanotnu, posebmo ako se govori o upotrebi javnih prihoda – kaže Skopljak.

Istaknuo je da će njegov prvi korak biti susret s predsjednicima općinskih organizacija.

- S ljudima na terenu ćemo pričati. Šta je to gdje Kantonalni odbor može pomoći u pripremi za predstojeće lokalne izbore. Odmah ćemo početi razgovarati o problemima koji su gorući ovdje.  Moramo znati da mi u Tuzlanskom kantonu imamo urušen obrazovni i zdravstveni sistem – istaknuo je Skopljak.

Na kraju je Skopljak istaknuo da pred ljudima koji su na čelu SDA stoje i velike odgovornosti

- Važno je naglasiti da ćemo prema važnim društvenim pitanjima zauzeti stavove i postavljati  određena pitanja. Mi možemo odgovoriti svim izazovima koji su pred nama i  mi ćemo mnogo pažnje posvetiti Podrinju. To je jedna sredina koja je veoma podijeljena. Pred nama su stalne težnje za odvajanjem, ali mi moramo pomoći ljudima koji su se vratili Podrinju – poručio je Skopljak.

Najavio je da se svoj rad usmjeriti razvoju povratničkih zajednica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom