Bosna i Hercegovina     | 27.02.2020. 17:01 |

Turković - Radman: BiH visoko na agendi hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

FENA Saopćenje

PRAG/SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se s ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, na marginama sastanka ministara vanjskih poslova država Višegradske skupine i zapadnog Balkana, koji se održava u Pragu.

Turković i Radman su naglasili da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i pored više otvorenih pitanja, dobri i prijateljski, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Turković se zahvalila na podršci koju Republika Hrvatska iskazuje BiH u procesu EU integracija, dok je Radman naglasio da je BiH visoko na agendi hrvatskog predsjedavanja Vijećem Evropske unije, te najavio nastavak podrške evropskom putu BiH.

Izvijestio je Turković i o pripremama za Samit Evropske unije i zapadnog Balkana, koji će se u maju održati u Zagrebu. Sagovornici su razmijenili i mišljenja o novoj metodologiji pregovora o pristupanju država zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Na sastanku je razgovarano i o problemu gradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori te aktivnostima u vezi s otvaranjem Generalnog konzulata BiH u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Rijeci.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

MVP BiH: Bh. državljanin iz Gaze koga su Izraelci ranije uhapsili, pušten na slobodu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo