Regija     | 26.02.2020. 09:29 |

Potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

FENA Saopćenje

ZAGREB, 26. veljače (FENA) - Potvrđen je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, izvijestio je u srijedu hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije.

"Imamo još jedan potvrđeni slučaj koronavirusa. Svi ostali testirani su negativni", rekao je ministar Beroš na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Zagrebu.

Ponovio je da koronavirus ne predstavlja značajnu ugrozu.

Mediji navode da je druga osoba oboljela od koronavirusa u Hrvatskoj brat mladića koji je jučer imao pozitivan nalaz i hospitaliziran je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", navodi Hina.

Mladić kod kojeg je jučer potvrđeno da je zaražen koronavirusom, radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošlog tjedna je zajedno s djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige prvaka. U petak je bio na poslu, a kada je primijetio simptome u nedjelju se javio liječniku. Sada se nalazi u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, ima blaži oblik bolesti i u dobrom je stanju.

Nalaz njegove djevojke koja je također pregledana, negativan je na koronavirus te ona nije zaražena.

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" trenutno je hospitalizirano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus. Iz ostalih dijelova Hrvatske pristiže još uzoraka za testiranje na virus.

Inače, u pulskoj, koprivničkoj i zabočkoj bolnici jučer poslijepodne i navečer primljeno je više pacijenata zbog sumnje na koronavirus. Nalazi devetorice radnika koji su nakon povratka iz Italije hospitalizirani u riječkoj bolnici, negativni su.

Trajekt Marco Polo koji je jutros doplovio u Split iz talijanske Ancone, u splitskoj gradskoj luci dočekala je posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor koji će pregledati putnike. Trajekt plovi na redovitoj liniji iz Ancone. Sanitarni inspektor će, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo