Bosna i Hercegovina     | 25.02.2020. 14:30 |

Lovrić: Mostarski polumaraton spoj kulture, sporta i rekreacije (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 25. veljače (FENA) - Mostar će sljedećeg mjeseca okupiti oko tisuću i pol trkača iz cijelog svijeta u sklopu Mostar Run Weekenda, koji će se s ciljem promocije zdravog stila života održati od 20. do 22. ožujka u organizaciji udruge "Zdrav život - Kinezis".

- Imamo četiri odvojena događaja koja su ujedno i povezana. Prvi događaj je Mostarski polumaraton za kojih u ovom trenutku imamo prijavljene natjecatelje iz 29 zemalja. Očekujemo kako će ukupni broj sudionika na polumaratonu, humanitarnoj utrci i dječjoj utrci, koje čine Mostar Run Weekend, doseći brojku od 1.500 trkača, čime bi oborili prošlogodišnji rekord od 1.200 sudionika - kazao je Franjo Lovrić iz udruge Kinezis.

Po njegovim riječima, Mostarski polumaraton projekt je koji povezuje kulturu, sport i rekreaciju.

- Staza Mostarskog polumaratona ide preko sedam gradskih mostova povezujući jednu i drugu stranu grada. Trkači startaju s mosta Vojno-Potoci odakle idu prema gradu, a mi smo u stazu pokušali uklopiti neke najljepše dijelove Mostara. Polumaraton završava u centru grada, odnosno ispred tržnog centra Mepas Mall - kazao je Lovrić.

Uz tri spomenute utrke planiran je međunarodna stručna konferencija iz oblasti trčanja na kojoj će predavači iz Hrvatske, Crne Gore i BiH razgovarati o tehnikama, pripremama, ozljedama, motivaciji, kao i prehrambenim navikama i utjecaju trčanja na razne aspekte života.

Konferencija će se održati u petak, 20. ožujka, u Hotelu Mepas, dok su Mostarski polumaraton, humanitarna utrka i dječja utrka na programu dan kasnije.

Načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić kazao je kako Grad Mostar kroz aktivnosti gradskog Sportskog saveza podržava i organizira ovu manifestaciju.

- Udruga Kinezis promovira sport, zdrav život, a na neki način i društvenu empatiju, tako da ovaj događaj možemo nazvati festivalom druženja i pozitivne energije. Isto tako, ove godine dan utrke poklopio se s Međunarodnim danom osoba s Downovim sindromom, pa će sav prihod humanitarne utrke ići za pomoć Udruzi za Down sindrom Mostar. Ova manifestacija je spoj kulture, sporta, ali i društvene odgovornosti pa ovom prilikom pozivam naše građane da se uključe u utrku te da svi zajedno budemo dobri domaćini našim gostima - istaknuo je Ćorić.

Predsjednik Udruge za Down sindrom Mostar Igor Ledić istaknuo je kako se nekoliko pozitivnih ideja spojilo u lijepu priču mostarskog trkaćeg vikenda.

- Rezultat svega toga je humanitarna utrka kojom želimo poslati poruku lokalnoj zajednici i šire da ne postoje drugi i drukčiji nego da smo svi jednaki u različitostima. Ovom prilikom pozivam sve ljude da se pridruže humanitarnoj utrci, a samim tim će pomoći i sportske aktivnosti djece i mladih s Downovim sindromom - kazao je Ledić.

O dječjoj utrci govorio je menadžer Sportskog saveza Grada Mostara Vedran Ugljen, istaknuvši kako je cilj uključiti što više učenika mostarskih osnovnih i srednjih škola te motivirati ih da se bave sportom i fizičkim aktivnostima.

- U ove aktivnosti planiramo uključiti što više djece, ali i drugima bih savjetovao da se aktiviraju jer to je korisno za njih, ali i čitavo društvo i okolinu - poručio je Ugljen.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4057

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1GbJRUdOZbSme_991yyTJDM0BVgP0SxU1?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Završen Rolla Mostar Half Marathon, zadovoljni i organizatori, i trkači, i Grad Mostar

Shadrack Kimaiyo pobjednik Mostarskog polumaratona

Inspirativnim pričama snažnih žena službeno započeo Mostar Run Weekend 2024

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'