Bosna i Hercegovina     | 25.02.2020. 12:06 |

Na Uborak stiže federalni inspektor

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 25. veljače (FENA) - Glavni urbanističko-ekološki inspektor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ejub Salkić sastat će se u Mostaru s predstavnicima Građanske inicijative "Jer nas se tiče" i direktorom JP Deponija d.o.o. Mostar.

Sastanak će se održati u srijedu, 26. veljače, u 11 sati u prostorijama JP Deponija, najavili su iz Građanske inicijative "Jer nas se tiče".

"Na sastanku očekujemo odluku inspektora Salkića o obustavi gradnje nove jame za deponiju na Uborku te o hitnom zatvaranju deponije. U protivnom, građani će biti primorani sami spriječiti dalje širenje i odlaganje otpada na deponiju na Uborku. Deponija je prekršila i vremenske i količinske norme, ne smije se i neće dopustiti rad mimo zakona, za račun profita, a po cijenu ljudskih života", priopćili su iz Građanske inicijative "Jer nas se tiče".

Mještani i aktivisti od subote u blokadi drže odlagalište komunalnog otpada na Uborku kod Mostara za koje tvrde da od početka prošle godine nema niti jedan potreban dokument za rad.

Oni traže sanaciju i zatvaranje odlagališta te njegovo izmiještanje na novu lokaciju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo