Ekonomija     | 24.02.2020. 15:17 |

Postavljeni plastenici koje je Općina Centar dodijelila za 12 domaćinstva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Radnici konzorcija firmi ITC Zenica d.o.o i "Bios" Visoko završili su montažu plastenika s dodatnom opremom koje je Općina Centar dodijelila za 12 domaćinstva s ruralnog područja općine, odnosno naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Grdonj, Kromolj, Mrkovići, Panjina kula, Poljine, Radava i Alapi.

Općina Centar od 2016. provodi projekt "Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika" zahvaljujući kojem je dodijeljeno ukupno 120 plastenika, za što je iz budžeta utrošeno više od 160.000 KM.

Te donacije se dodjeljuju po utvrđenoj proceduri. Javni poziv za predaju novih zahtjeva za dodjelu plastenika u ovoj godini bio je raspisan 30. januara 2020. u dnevnom listu "Oslobođenje" i na općinskoj web stranici: www.centar.ba (Javni pozivi, konkursi i oglasi) i bio je otvoren 15 dana.

Stručna komisija vrši uviđaj na terenu radi utvrđivanja pogodnosti zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje nakon čega će izvršiti bodovanje i sačiniti prijedlog liste kandidata koji ispunjavaju uslove za dodjelu plastenika, na osnovu pravilnika, a konačnu odluku će donijeti općinski načelnik, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije