FENA biznis     | 24.02.2020. 10:54 |

Vrijedna donacija Addiko banke - Kabinet 'Čitalići'

FENA Saopćenje

Predstavnici Addiko banke uručili su stolove i ormare OŠ Branko Radičević iz Banjaluke, a uposlenici i učenici škole su vrijednu donaciju iskoristili da opreme kabinet koji su nazvali „Čitalići“, a u kojem će učenici volonteri čitati svojim vršnjacima sa posebnim potrebama.

„U okviru naše stratregije društveno odgovornog poslovanja odlučili smo da doniramo namještaj OŠ Branko Radičević iz Banjaluke, kako bismo doprinijeli da vrijeme koje učenici provedu u školi bude što korisnije i zanimljivije. Nastavnici su odmah prionuli na posao i namještajem koji smo donirali opremili dodatni kabinet u školi koji će, pored toga što izgleda kao idealno mjesto za učenje i kreativni rad, poslužiti učenicima da zajedno usvajaju znanje“ istakao je Dalibor Ličina, regionalni menadžer prodaje Addiko Bank ad Banja Luka.

“Addiko banka nam je pomogla u opremanju kabineta „Čitalići“ u kojem smo uz pomoć naših učenika i nastavnika napravili čitaonicu, ali i prostor koji ćemo u budućnosti moći koristiti za kreativne radionice. Zahvalni smo na ovoj vrijednoj donaciji, koja je došla u pravo vrijeme, jer je ideja o kabinetu „Čitalići“ već postojala, ali smo čekali priliku i podršku, kako bi ista zaživila u praksi. Ovom donacijom, Addiko banka je našim učenicima poklonila sasvim novi prostor, a našim učenicima sa posebnim potrebama novu aktivnost koju možemo ponuditi“ istakla je Nataša Zrnić, direktorica OŠ Branko Radičević.

Addiko banke u Bosni i Hercegovini kontinuirano radi na projektima koji unapređuju životne uslove djece i mladih.

 

Kontakti informacije:

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783,
M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Jedanaesta godišnjica humanitarne akcije zaposlenika Addiko banke

Prenesite kredit u Addiko, uz poklon do 1000 KM i Mastercard kreditnu karticu

Addiko Bank potvrdila međunarodni certifikat „Customers’ Friend – Jer mi cijenim

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo