Kultura     | 24.02.2020. 09:09 |

Jazz fest Sarajevo-Dejan Terzić 'Axiom' u Bosanskom kulturnom centru Tuzla

FENA Saopćenje

TUZLA, 24. februara (FENA) - Ansambl Dejan Terzić Axiom nastupit će večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Dio je to koncertne sezone 'Grlom u jagode', u organizaciji Jazz Festa Sarajevo i prvi koncert koji u okviru sezone 2020 Jazz Fest organizira izvan Sarajeva.

Osim Terzića 'Axiom' čine i saksofonista Chris Speed, kontrabasista Matt Penman i pijanista Bojan Zulfikarpašić. Na evropskoj turneji predstavljaju muziku s njihovog aktuelnog albuma 'Prometheus', ali i muziku koja će se naći na novom albumu te četvorice vrhunskih muzičara.

Dejan Terzić rođeni je Banjalučanin. U tom gradu živio je samo tri godine, kad sa porodicom odlazi u Njemačku gdje i danas živi. Studirao je u SAD i Njemačkoj, a radi kao profesor na prestižnoj muzičkoj akademiji u Bernu (Švicarska).

Dobitnik je njemačke diskografske nagrade 'Echo Jazz' za najboljeg instrumentalistu, nastupao na svjetskim festivalima i u prestižnim dvoranama predstavljajući vlastite ansamble ali i nastupajući zajedno sa značajnim jazz muzičarima.

- Nastup ansambla 'Axiom' najavljen je za 20 sati, ulaznice za tuzlanski koncert su 15 KM i mogu se kupiti na blagajni BKC-a i prije početka koncerta -  saopćio je Jazz Fest Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvoren box office Jazz festa Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo predstavlja kolaboraciju Imamovića i Labropoulou

Specijalni program Damira Imamovića za otvaranje ovogodišnjeg Jazz Festa Sarajevo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'