Bosna i Hercegovina     | 21.02.2020. 13:11 |

Ambasadorica BiH u Luxembourgu Robović predala akreditive vojvodi Henriju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Luxembourgu sa sjedištem u Bruxellesu Ivana Robović je 11. februara je na svečanoj ceremoniji u palači Velikog vojvode od Luxembourga predala akreditive vojvodi Henriju od Luxembourga.

U razgovoru s vojvodom Henrijem ambasadorica Robović se zahvalila na iskazanoj časti te izrazila uvjerenje da će se dobri bilateralni odnosi dviju država nastaviti razvijati.

Veliki vojvoda Henri je ambasadorici zaželio uspjeh u budućem radu te naglasio podršku nastojanjima Bosne i Hercegovine na putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu.

Između ostalog, Veliki vojvoda je pokazao veliki interes za Srebrenicu, a u kontekstu razgovora o trenutnoj situaciji u BiH i problematici sve većeg napuštanja radno sposobnog stanovništva Bosne i Hercegovine, istaknuo da BiH ima izvrsne ambasadore u svojoj dijaspori u Luxembourgu.

Istakao je da je to zajednica koja se izvrsno asimilirala u luksemburško društvo, odnosno zajednica koja daje izvrstan doprinos Luxembourgu u svim sferama kako društvenog tako i političkog života.

Ambasadorica Robović se zahvalila vojvodi Henriju na ukazanoj potpori te iskoristila priliku da ga pozove u posjetu Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Kancelarija za odnose s javnošću MVP BIH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

MVP BiH: Bh. državljanin iz Gaze koga su Izraelci ranije uhapsili, pušten na slobodu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo