Bosna i Hercegovina     | 20.02.2020. 15:00 |

Krišto sudjeluje u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. februara (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, na poziv predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sudjeluje u radu Europskog parlamentarnog tjedna 2020, naveo je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću pozivajući se na saopćenje iz ureda Borjane Krišto.

Drugog dana konferencije Europskog parlamentarnog tjedna 2020, Krišto je sudjelovala na plenarnoj sesiji "Postati svjetski lider u borbi protiv klimatskih promjena: Kakva je uloga ekonomskih, proračunskih i socijalnih politika EU?".

Raspravljajući o pitanjima očuvanja okoliša i borbe protiv klimatskih promjena, parlamentarci su razmjenili mišljenja i stavove o važnosti učinkovite politike u borbi protiv klimatskih promjena, kao i o značaju klimatskih promjena za ekonomsku i socijalnu politiku EU.

Govoreći u okviru teme, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto naglasila je da nepripremljenost na klimatske promjene negativno utječe na ekonomski rast jer usljed ekstremnih vremenskh pojava, gospodarski rast biva usporen.

Također, podsjetila je na razorne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu 2014. godine čije posljedice se u određenim područjima osjećaju i danas.

Upozoravajući na činjenicu da klimatske promjene nisu pojava koju neka zemlja može pojedinačno riješiti, potcrtala je da je izuzetno važno šte je Bosna i Hercegovina među državama koje su ratificirale Pariški sporazum o klimatskim promjenama, kojim su utvrđeni ambiciozne mjere i ciljevi za ograničavanje globalnog zatopljenja.

Tijekom Europskog parlamentarnog tjedna 2020 u Bruxellesu, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH susrela se s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem, sudjelovala je u radu niza odbora te održala više sastanaka sa europskim zastupnicima, na kojima je razgovarano o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i u Europskoj uniji. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine završena bez dogovora, nastavak 4. travnja

Plenković: Odluka o otvaranju pregovora je ključna za stabilnost Bosne i Hercegovine

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo