Ekonomija     | 19.02.2020. 14:16 |

Nastavak saradnje ARZBiH i Službe za rad i zapošljavanje Rusije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH (ARZBiH) i delegacije Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije danas su na sastanku u Sarajevu razgovarali o stanju na tržištima rada dvije države. 

Na sastanku koji predstavlja nastavak saradnje dvije institucije na osnovu protokola o njihovoj saradnji, direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić predstavio je pozitivna kretanja na domaćem tržištu rada.

 - Koliko god bila različita tržišta rada u našim državama svjesni smo da postoje i mnoge stvari koje su veoma slične: poput problema zapošljavanja mladih ili zapošljavanja teško zapošljivih grupa na tržištu rada. Zbog toga je bitna razmjena iskustava i modela rada jer na taj način unapređujemo rad naših institucija, a samim tim i našu efikasnost na tržištu rada - rekao je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić.

Na sastanku je zaključeno da se razmjena informacija sa tržišta rada i iskustava u radu dvije institucije pokazala kao odlična praksa, te će se ova saradnja nastaviti i u narednim godinama. U cilju detaljnog upoznavanja sa tržištem rada u BiH, Agencija za rad i zapošljavanje BiH je za predstavnike Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije organizirala sastanke sa predstavnicima Federalnog zavoda za zapošljavanje gdje je razgovarano o konkretnim programima na tržištu rada, usmjerenim ka zapošljavanju mladih osoba i osoba sa invaliditetom, te o modelima saradnje sa poslodavcima.

Nakon održanih sastanaka organizirana je posjeta Službi zapošljavanja Bosanskopodrinjskog kantona gdje će biti predstavljen pozitivan primjer saradnje između službe zapošljavanja, obrazovnih institucija i poslodavaca na lokalnom nivou, saopćeno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Kremlj - Rusija nije uključena u bilo kakve razgovore o mirovnim inicijativama u Ukrajini

Rusija tvrdi da su napadači na koncertnu dvoranu kod Moskve povezani s 'ukrajinskim nacionalistima'

Ruski vojni avion srušio se u more kod Krima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo