Servisne informacije     | 19.02.2020. 09:26 |

FHMZBiH - U večernjim satima susnježica i snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima susnježica i snijeg.

Krajem dana i tokom večeri, sa srijede na četvrtak, kiša će i u nižim područjima Bosne prelazit u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera, a u večerenjim satima na momente i poljačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

Visina snijega u 07.00 sati (cm): Bjelašnica 51, Han Pijesak 16.

U četvrtak 20. februara, u jutarnjim satima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica ili snijeg. Umjereno oblačno vrijeme u Krajini i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

U BiH u petak, 21. februara bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

U subotu, 22. februara u BiH bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo