Bosna i Hercegovina     | 17.02.2020. 15:20 |

Suđenje Mujagi Ivazoviću nastavljeno ulaganjem materijalnih dokaza

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Predočavanjem i ulaganjem materijalnih dokaza optužbe u sudski spis, danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) nastavljeno suđenje Mujagi Ivazoviću koji se tereti za ubistvo (čl. 166/1 KZFBiH).

Optužnica Ivazovića, penzionisanog policajca, tereti za ubistvo sina Semira hicima iz pištolja u stanu u sarajevskom naselju Saraj-Polje 29. aprila 2019. godine, te za nedozvoljeno držanje oružja.

Dodatni dokazi optužbe koji su, u međuvremenu, upućeni Sudu obuhvataju, između ostalog, fotodokumentaciju na okolnosti dopune uviđaja s mjesta događaja, kao i dva izvještaja Zavoda za medicinu rada Kantona Sarajevo kojima, nakon analize uzoraka krvi i urina prilikom obdukcije ubijenog, nije dokazano prisustvo opijata/narkotika, niti alkohola.

Branitelj optuženog, advokat Omar Mehmedbašić najavio je ulaganje materijalnog dokaza odbrane na okolnosti da je ubijeni Semir ranije prekršajno kažnjavan za otimanje novca, a što, kako je naveo, pokazuje da je bio agresivan.

Budući da je postupak u ovom predmetu u završnoj fazi, na narednom nastavku bi stranke (optužba i odbrana) trebale pristupiti izlaganju završnih riječi.

Ivazovića optužnica tereti da je sina Semira ubio u stanu na četvrtom spratu u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u kojem su Ivazovići živjeli. Prema tužbenim navodima, 'kritične večeri' optuženi je ušao u svoju spavaću sobu gdje se zaključao, a njegov sin je tijelom udario u vrata te sobe, izbivši bravu.

- Kada se Semir pojavio na vratima, optuženi je ispod jastuka uzeo pištolj, ispalivši jedan hitac u sina. Semir je tada krenuo u pravcu dnevnog boravka, a njegov otac je prema njemu ispalio još jedan metak. Semir je tada pobjegao u kuhinju da bi Mujaga prema njemu ispalio još jedan metak, usljed čega je Semir zadobio teške tjelesne povrede opasne po život i usljed kojih je kasnije i preminuo - navodi se, između ostalog, u optužnici.

Optuženi se tereti i da je, postupajući suprotno odredbi člana 10. stav 1. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS, bez odobrenja nadležnog organa, neovlašteno držao pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, odnosno za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 26. februar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sud u New Yorku onemogućio vlastima da plijene imovinu Donalda Trumpa

Suđenje Kurzu za krivokletstvo ušlo u posljednji dan

Tužilaštvo TK otkrilo identitet ubijene žene u Lipnici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo