Stranačke aktivnosti     | 17.02.2020. 11:51 |

Piopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

SLUŽBENA HRVATSKA ŠUTI

Tko šuti slaže se(Qui facet fatetur), stara je latinska izreka

Kao i u ranijim slučajevima kada su se pred njezinim dvorištem proizvodile krize čiji je stvarni cilj onemogućavanje integriranja BiH u sigurnosne, političke i ekonomske asocijacije zemalja slobodnog, demokratskog svijeta, službena Hrvatska šuti. Tako i ovih dana kada se zbog jedne odluke Ustavnog suda BiH proizvodi nova kriza i prijeti opstojnosti Bosni i Hercegovini, službena politika Hrvatske ponovo šuti.

Na nove prijetnje Bosni i Hercegovini, Hrvatska- kao potpisnica Mirovnog sporazuma u BiH kojim BiH garantira suverenost, teritorijalni integritet i političku neovisnost- šuti.

Dok veleposlanstva pet najutjecajnijih zemalja u BiH i članice NATO saveza reagiraju i osuđuju proizvođače nove be-ha krize, veleposlanstvo Hrvatske, članice NATO saveza-šuti.

Ona šuti i kao članica Europske Unije, iako  predstavništvo Unije u BiH s pravom ukazuje kako su odluke Ustavnog suda BiH konačne i obvezujuće i kako dovođenje u pitanje odluke Ustavnog suda znači narušavanje vladavine prava-temeljnog načela demokratskih društava.

Hrvatska šuti i kao predsjedavajuća Europske Unije i koja se, kao takva, navodno, zalaže za pridruživanje BiH toj asocijaciji.

Hrvatska šuti kao članica NATO-a, kao članica i predsjedavajuća EU i kao potpisnica Sporazuma kojim i sama garantira suverenost i cjelovitost BiH.

Dijeli li i Hrvatska iste vrijednosti kao što HDZ BiH dijeli sa proizvođačima nove be-ha krize? Šutnja to znači

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Priopćenje za javnost ŽO HDZ BiH ŽSB

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'