Stranačke aktivnosti     | 14.02.2020. 11:58 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Šepić: Ucjene Dodika i Čovića neće proći - BiH će opstati, a oni biti poraženi i poniženi 

Blokade koje najavljuju Dodik i Čović - SNSD i HDZ nisu ništa novo, te predstavljaju kontinuitet na razaranju zemlje.

Nezavisni blok smatra da takve politike nanose štetu svima u Bosni i Hercegovini, ali one ne mogu i neće proći. Ovakva blokada jasno predstavlja kršenje Dejtonskog sporazuma, Ustava BiH i zakona, te pozivamo Tužilaštvo BiH i OHR da zaštite poredak i stabilnost naše države, a od svih probosanskih i državotvornih snaga u zemlji očekujemo odgovoran i jedinstven stav protivljenja ovakvoj politici destrukcije i pokušaja destabilizacije u BiH.

“Bosnu i Hercegovinu nisu uspjeli uništiti Cvetković i Maček, Pavelić i Mihailović, nisu Milošević ni Tuđman, pa neće ni Dodik i Čović. Opsjednutost podjelom vlastite zemlje ozbiljna je politička autoimuna bolest. Bosna i Hercegovina kao država jedina pruža stabilnost i razvoj svim narodima i građanima, dok od blokada žive samo etno-nacionalisti koji su na dobrom putu da po Evropi i svijetu rasele pola Bosne i Hercegovine.

Genocid, najteži ratni zločini i udruženi zločinački poduhvat su naslijeđe Miloševića i Tuđmana. Onaj ko ih slijedi, svjesno se priključuje politikama koje je demokratski svijet davno odbacio i završiće ponižen i poražen kao što su završili i oni.”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana