Sport     | 10.02.2020. 13:07 |

SPAL otpustio trenera koji ga je doveo iz treće lige do Serie A

FENA Agencije

FERRARA, 10. veljače (FENA/Hina) - Leonardo Semplici i njegovi suradnici u talijanskom nogometnom prvoligašu SPAL-u dobili su otkaz nakon što je momčad zabilježila tri uzastopna poraza i sa 15 bodova se nalazi na zadnjem mjestu ljestvice Serie A, objavio je u ponedjeljak klub iz Ferrare na svojem internetskom portalu.

Na čelu s 52-godišnjim Semplicijem SPAL je iz treće lige stigao u elitni razred talijanskog nogometa nakon 49 godina igranja u nižim razredima, ali posljednji niz loših rezultata natjerao je vodstvo kluba da uruči otkaz treneru koji je vodio momčad u posljednjih šest godina.

Presudio mu je domaći poraz od Sassuola u kojem je SPAL vodio od 23. do 65. minute, a primljenim pogotkom u 90. minuti izgubio i bod.

SPAL je u prvoligaškom društvu treću godinu zaredom, ali ove sezone je u težoj situaciji nego ikada prije. U dosadašnja 23 kola momčad iz Ferrare skupila je samo 15 bodova i od 17. mjesta koje donosi ostanak u Serie A, a na kojem je trenutačno Lecce, dijeli ga sedam bodova.

Semplicija će na mjestu glavnog trenera zamijeniti bivši talijanski reprezentativac 48-godišnji Luigi Di Biagio, koji je od 2013. do 2019. godine bio izbornik talijanske reprezentacije do 21 godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana