Najave     | 10.02.2020. 13:27 |

Kreativne radionice za vitalnost i mentalno zdavlje osoba starije životne dobi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Udruženje za promociju i unapređenje zdravlja 'Generacija' promovirat će u utorak u Sarajevu kreativne radionice koje provode i planiraju provoditi u Centru 'Generacija' Stari Grad.

Najavljeno je da će, u okviru tog događaja, biti izloženi i radovi što su ih kreirali polaznici radionica. Bit će omogućeno i praćenje tehnike izrade predmeta, odjeće i slično.

Cjeloživotno učenje i kreativnost od iznimnog su značaja za očuvanje kognitivnih sposobnosti, vitalnosti i mentalnog zdravlja, a stjecanje novih znanja i vještina kod osoba starije životne dobi stvara značajan potencijal za veće socijalno uključivanje te davanje doprinosa cijeloj zajednici.

Kreativne radionice neke su od aktivnosti u okviru projekta 'Socijalna inkluzija osoba treće životne dobi - Živimo zdravo - starimo aktivno'. Taj projekt realizira se u okviru programa Reload koji provodi UNDP, finansira Evropska unija, a sufinansira Općina Stari Grad.

- Radionica 'Kreativni i aktivni u trećoj dobi' planirana je za 11. februar u Centru za promociju i unapređenje zdravlja 'Generacija' Stari Grad - navode iz Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo