Bosna i Hercegovina     | 07.02.2020. 11:11 |

Zenička bolnica zbog epidemije gripe od ponedjeljka ukida posjete pacijentima

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 7. februara (FENA) – Kantonalna bolnica Zenica obavijestila je građanstvo da zbog epidemiološke situacije u vezi sa gripom od ponedjeljka, 10. februara do daljnjeg ukida sve posjete hospitaliziranim bolesnicima na odjelima te bolnice.

Radi neophodne komunikacije sa porodicom te davanja informacija, ostaje na snazi odluka da utorkom i četvrtkom, između 13.00 i 14.00 sati, može doći jedan član porodice oboljelog koji nema simptome upale gornjih disajnih puteva.

-Ovo su preventivne mjere, koje je predložio Krizni štab za praćenje koronavirusa Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona - izjavio je Feni Ednan Drljević, načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a.

Dodaje kako je trenutno na tom odjelu hospitalizirano troje oboljelih za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom gripe H1N1.

-Oni su dobro i uskoro bi trebali biti pušteni svojim kućama. Tokom dana ili najdalje u ponedjeljak, za još šest pacijenata, a za koje sumnjamo da su oboljeli od istog virusa, očekujemo laboratorijsku potvrdu iz Sarajeva - kaže Drljević.

Tokom ove sezone gripe, potvrđeno je da je na tom odjelu KBZ-a troje pacijenata preminulo od virusa gripe H1N1, a svi su preminuli unazad 20-ak dana. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada ZDK usvojila izvještaj o utrošku sredstava za konsolidaciju i restruktuiranje KBZ-a

Grad Zenica: Zemljište i objekti Kantonalne bolnice Zenica vlasništvo Grada

Zenička bolnica iz sredstava Vlade FBiH nabavila i novi linerani akcelerator za Odsjek radioterapije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo