FENA.BIZ

Dubai islamska banka –jedna od najvećih islamskih banaka na svijetu

Saopćenje

Dioničar BBI banke

Dubai islamska banka –jedna od najvećih islamskih banaka na svijetu

Dubai islamska banka (DIB) osigurala je potrebna odobrenja nadležnih regulatornih tijela za dovršetak akvizicije Noor banke iz Dubaija. Akvizicijom, kojom će Noor-ove operacije biti potpuno integrirane u DIB, formirana je jedna od najvećih islamskih banaka na svijetu s ukupnom aktivom većom od 75 milijardi USD, odnosno 132 milijarde KM.  Ovom akvizicijom,  najveća islamska banka na svijetu ima četiri puta veću aktivu od ukupnog bankarskog sektora u BiH. Inače,  Dubai islamska banka je uz Islamsku razvojnu banku (IsDB)  i Abu Dhabi islamsku banku, jedan od dioničara Bosna Bank International (BBI) i sponzor Sarajevo Business Foruma (SBF), najznačajnije investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi.

Mohammed Ibrahim Al Shaibani, predsjedavajući DIB-a, i dr. Adnan Chilwan, predsjednik Uprave Dubai Islamic Bank Group, iskazali su podršku Sarajevo Business Forumu tokom prethodnih godina kada su lično učestovali u radu SBF-a kao i direktnim investicijama i ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu, kao i druge zemlje u regionu.

Sarajevo Business Forum 2020. održat će se od 20. do 22. aprila u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.