Kultura     | 06.02.2020. 13:22 |

Mostarski simfoničari sviraju za violončelistu Mihovila Karuza

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. veljače (FENA) – Mostarski simfoničari i njihovi prijatelji, a riječ je o 50-ak glazbenika, spremaju reprizu velikog pop spektakla "JesenjA Big Band baladA".

Simfonijski orkestar Mostar zajedno uz soliste, prateće vokale i rock band, provest će prisutne kroz uzbudljive melodije najvećih hitova Abbe pod dirigentskom palicom i aranžmanima Igora Tatarevića.

Koncert je humanitarnog karaktera, a posvećen je violončelistu Mihovilu Karuzi, koji već dulji period blisko surađuje sa Simfonijskim orkestrom Mostar, i kao solist i kao vođa dionice violončela.

Veliki umjetnik na violončelu obolio je od raka pluća, bolest progresivno napreduje, no njegovi simfoničari vjeruju da će usprkos teškoj situaciji ozdraviti, jer Mihovil Karuza je maestro vrhunskog muziciranja i dobrih vibracija kako na probama, tako i na svakom koncertu, poručili su iz Simfonijskog orkestra Mostar.

Koncert će biti održan u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače 14. veljače u 19.30 sati, a ulaznice se mogu nabaviti svakim radnim danom od 13 do 20 sati na porti u Kosači po cijeni od 15 maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Koncert Josipe Lisac u BKC-u gotovo rasprodan, raspoloživ još mali broj ulaznica

Dogodilo se na današnji dan

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta