Bosna i Hercegovina     | 06.02.2020. 11:49 |

Krijumčarili migrante iz Bihaća u Kozarsku Dubicu, osumnjičen i Egipćanin

FENA Saopćenje

KOZARSKA DUBICA, 6. februara (FENA) – Tri osobe, među kojima i jedan strani državljanin, uhapšene su zbog sumnje da su počinile organizovano krijumčarenje migranata iz Bihaća u Kozarsku Dubicu, saopćeno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Tokom akcije kodnog naziva "Egipat“, na području Kozarske Dubice uhapšene su osobe inicijala A.B. iz Bosanskog Petrovca, A.D. iz Bihaća i A.G. državljanin Egipta s privremenim boravkom u Bihaću, a zbog postojanja sumnje da su izvršile krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi.

Terete se da su kao organizovana grupa u više navrata izvršili ilegalan transport i krijumčarenje migranata s područja Bihaća na područje Kozarske Dubice.

Na području mjesta Donja Gradina 4. februara pronađeno je 15 migranata za koje je utvrđeno da se radi o državljanima Egipta, a koje je osoba A.B. dan ranije dovezla iz Bihaća.

Prilikom kontrole vozila "mercedes vito“ pronađen je i privremeno oduzeti gumeni čamac, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

-U nastavku aktivnosti u Bihaću je izvršen pretres prostorija koje privremeno koristi lice A.G. gdje su također pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela - navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Prijedor.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'