Kultura     | 05.02.2020. 10:20 |

Mostar domaćin konferencije '12. Dani BHAAAS u BiH'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. veljače (FENA) - Bosna i Hercegovina i ove će godine biti centralno mjesto susreta uglednih svjetskih naučnika i umjetnika, doktora i profesora koji će se okupiti na konferenciji "12. Dani BHAAAS u BiH", koja će se održati od 25. do 28. lipnja u Mostaru.

Na ovoj četverodnevnoj Konferenciji predavat će oko 300 predavača na više od 20 simpozija i pred oko 1 000 sudionika iz 20 zemalja, priopćeno je iz Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i znanosti (BHAAAS).

Za ovu priliku organizator konferencije BHAAAS pripremit će, kako navode, vrhunski naučni i kulturno-umjetnički program sa svečanim otvaranjem ispod Starog mosta i koncertom Sarajevske filharmonije.

Predsjednica BHAAAS-a Mahira Tanović kazala je kako ova konferencija spada u najveće stručne događaje na Balkanu, ali i šire.

"BHAAAS već 12 godina uspješno organizira ovaj naučni skup i veoma sam ponosa što će ovogodišnji 'Dani BHAAAS-a' biti u mom rodnom Mostaru. U više od 20 simpozija iz prirodnih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka sudionici će imati priliku čuti predavanja svjetskih lidera akademske zajednice. Ovo će biti jedinstvena prilika i za bh. studente da prošire svoja znanja i saznaju sve o najnovijim trendovima u znanosti i tehnologiji", kazala je Tanović.

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u Bosnu i Hercegovinu, od kojih su mnogi bh. podrijetla i koji rade na prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire, a "Dani BHAAAS u BiH" pružaju im priliku da svoje znanje i stručnost podjele s kolegama i studentima u matičnoj zemlji, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta