Stranačke aktivnosti     | 04.02.2020. 15:02 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Duboka porodična država koju SDA instalira u sve pore našeg društva, a na posljednjem primjeru da ministrica vanjskih poslova BiH u zvaničnu delegaciju ubacuje svog sina, još jednom pokazuje svoje pravo lice.

Nezavisni blok smatra skandaloznim da je, iako nema nikakve formalne veze sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH, mama Bisera Turković, u svojstvu ministrice vanjskih poslova BiH, imenovala svog sina Alija za člana zvanične delegacije Bosne i Hercegovine koja je u službenoj posjeti SAD!

"Nezavisni blok i u entitetskom i u državnom parlamentu redovno zahtjeva da se donese zakon o sukobu interesa. To vladajući, na čelu sa današnjom SDA odbijaju. Naravno, Bakiru je važno da zadrži svoju ženu na najvažnijoj poziciji u zdravstvu, Zvizdić i Džaferović da sačuvaju kompletne familije na državnim jaslama, a evo i ministrica Turković, nakon što je uhljebila kćer i zeta, osigurala i za sina mjesto u diplomatiji.

Ovo je još jedan poraz države i Nezavisni blok će se uporno boriti i insistirati na pravnoj državi, oslobođenoj duboke privatne države koju je do vrhunca dovela današnja Bakirova SDA", izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta