Bosna i Hercegovina     | 30.01.2020. 14:20 |

Seminar za asistente i volontere inkluzivne nastave u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 30. januara (FENA) - Dvodnevna edukacija asistenata i volontera u nastavi, koji rade sa učenicima s poteškoćama u razvoju, održana je u Bugojnu u sklopu projekta koji implementira Udruženje za djecu i osobe s posebnim potrebama „Leptir“ iz toga grada.

Aktivnost je sastavni dio projekta „Inkluzivno obrazovanje-kvalitetne škole“, koji se realizira uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke (FMON).

Voditelj seminara, na kojem se govorilo o teoretskom i praktičnom konceptu rada asistenata i volontera u inkluzivnim odjeljenjima, bio je stručni saradnik u pomenutom udruženju prof. Saudin Beganović. 

 - Cilj edukacije je razvoj stručnih kompetencija i praktičnih vještina kod asistenata i volontera za rad sa učenicima s poteškoćama u razvoju u školskom okruženju. Drago mi je da je ova tema izazvala veliko zanimanje prisutnih - kazao je.  

Dodaje kako su dosadašnja iskustva iz škola potvrdila da su ovakve i slične edukacije neophodne, ako se proces inkluzivne nastave želi unaprijediti i podići na višu razinu.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Edukacija političkih subjekata o elektronskoj prijavi političkih subjekata za učešće na izborima

CIKBiH - Edukacija o godišnjim finansijskim izvještajima političkih stranaka

CIK BiH - Počela višednevna obavezna edukacija kontrolora izbornih rezultata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo