Bosna i Hercegovina     | 29.01.2020. 17:44 |

Turković primila u nastupni posjet veleposlanika Kuvajta Al Sharraha

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je  jučer u nastupni posjet veleposlanika Države Kuvajt u BiH Abdulaziza Ahmada Hasana Al Sharraha.

Ministrica Turković ocijenila je odnose između BiH i Kuvajta dobrim i prijateljskim i dodala da je interes BiH unaprijediti ekonomsku suradnju i privući što više investicija iz Kuvajta.

Istaknula je da će se u budućnosti raditi i na intenziviranju ekonomske suradnje kroz nastup bh gospodarstvenika na kuvajtskom tržištu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Veleposlanik Al Sharrah je čestitao je ministrici Turković preuzimanje dužnosti ministrice vanjskih poslova i zamjenice predsjedatelja Vijeća ministara i poželio joj sreću u predstojećem radu.

Ministrica je ukazala veleposlaniku na značaj gospodarskih odnosa koji bi bili znatno plodonosniji ukoliko bi Država Kuvajt razmotrila mogućnost ukidanja viza za BiH državljane ili neku drugu vrstu viznih olakšica. Ministrica Turković je također naglasila aktivnu ulogu BiH u borbi protiv terorizma i ekstremizma te zainteresiranost za suradnju sa Kuvajtom u oblasti sigurnosti.

Na sastanku je razgovarano i o rješavanju administrativnih prepreka za državljane Kuvajta koje se odnose na stjecanje vlasništva nad nekretninama u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Al Sharrah je ovom prilikom uručio ministrici Turković pismo ministra vanjskih poslova Kuvajta Ahmada Nassera Al-Mohammada Al-Sabaha kojim izražava želje za uspjeh i sreću ministrici na značajnoj funkciji. Ministrici Turković je upućen i poziv za zvaničnu posjetu Kuvajtu.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!