Sport     | 28.01.2020. 20:21 |

Španjolska: Modrić u konkurenciji za nastup u Kupu

FENA Agencije

 

MADRID, 28. siječnja (FENA) - Trener madridskog Reala Zinedine Zidane poveo je najjaču postavu uključujući i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luku Modrića u Zaragozu gdje će u srijedu protiv tamošnjeg imenjaka igrati susret osmine finala Španjolskog kupa.

Nakon što je prošli tjedan iz Kupa ispao madridski Atletico, a Barcelona bila na rubu eliminacije trener Zidane odlučio je ne riskirati protiv trenutačno četvrtoplasirane momčadi druge lige.

"Bit će ovo teška utakmica, protiv suparnika koji radi dobar posao u drugoj ligi i želi ući u Primeru", rekao je Zidane na konferenciji za medije u Madridu, prenosi Hina.

Od ove sezone igra se samo jedna utakmica u Kupu sve do polufinala, što je prošli vikend koštalo Atletico koji je izgubio 1-2 kod trećeligaša Cultural Leonese dok je Barcelona kod trećeligaša Ibize gubila do 73. minute pa duboko u sučevoj nadoknadi preokrenula na 2-1.

"Ovaj sustav mi se sviđa jer je dinamičan, znaš da je samo jedna utakmica. Tako se igra u Francuskoj i mi smo se prilagodili", rekao je Zidane.

Real Madrid je u zadnjih 30 godina samo tri puta osvojio Kup, a francuski trener na klupi "kraljevskog kluba" to želi promijeniti.

"Ne vjerujem da je uzrok nedostatak motivacije u tom natjecanju. Mi poštujemo svako natjecanje u kojem sudjelujemo te smo uvijek visoko motivirani. Real Madrid je također 13 puta bio prvak Europe a to je također jedan podatak, itekako dobar. Sada želimo promijeniti povijest u Kupu", napomenuo je Zidane.

Real Madrid je posljednji put osvojio kup 2014. godine pobjedom nad Barcelonom u finalu, a to je ujedno i jedini osvojeni kup hrvatskog veznjaka Modrića koji je u klubu od ljeta 2012. godine.

Klub sa Santiago Bernabéa osvojio je kup ukupno 19 puta no zadnja tri puta 2014., 2011. i 1993. godine.

U osmini finala kupa igrat će ovaj tjedan još dvojica hrvatskih nogometaša. Vezni igrač Ivan Rakitić s braniteljem naslova Barcelonom u četvrtak dočekuje Leganes, predzadnju momčad prvenstva, dok stoper Antonio Milić s drugoligašem Rayo Vallecanom u madridskoj četvrti Vallecas igrat će u srijedu protiv prvoligaša Villarreala.

U ostalim susretima sastaju se Cultural Leonesa-Valencia, Badajoz-Granada, Mirandés-Sevilla, Tenerife-Athletic Bilbao i Real Sociedad-Osasuna.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo