Kultura     | 28.01.2020. 17:41 |

U Mostaru otvoren tradicionalni 'Zimski umjetnički festival'

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 28. siječnja (FENA) - Izložbom fotografija "Mostar viđen međunarodnim očima", ispred mostarske Gimnazije u utorak je otvoren tradicionalni "Zimski umjetnički festival", u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru i u suradnji s učenicima Gimnazije Mostar.

Na izložbi je predstavljeno trinaest fotografija Mostara koje su snimili učenici UWC-a Mostar i učenici Gimnazije Mostar.

Po riječima profesora likovne umjetnosti Saše Šantića, na fotografijama se mogu vidjeti pozitivne i negativne strane Mostara, te kako stranci doživljavaju Mostar.

Autori fotografija su iz cijelog svijeta, rekao je profesor, dodajući kako je ponosan na sve radove.

Među izloženim fotografijama, dvije su i Benjamina Selimotića s Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

-Moja osobna inspiracija je bila da pokažem Mostar u nekom internacionalnom svjetlu. To i jeste fotografija koja pokazuje Stari most i majicu s natpisom 'Mostar' i koordinatama Španjolskoga trga, gdje se i nalazimo – pojasnio je Selimotić.

U sklopu Festivala, kao i svake godine, bit će predstavljeno mnogo kulturnih i umjetničkih događaja, uključujući izložbe, večeri poezije te teatarske izvedbe.

Također, planirana je izložba 3D modela učenika Gimnazije Mostar i UWC Mostar.

Na programu festivala je i likovna radionica "Zid koji spaja", gdje će učenici ostavljati pozitivne poruke na jedan zid, a nakon nje bit će upriličena izložba likovnih radova u OKC-u "Abrašević".

Zimski umjetnički festival bit će zatvoren zajedničkim koncertom učenika mostarske Gimnazije i UWC-a Mostar, u petak, 31. siječnja, u OKC-u Abrašević , s početkom u 19 sati.

Inače, festival predstavlja kreativna umjetnička događanja koja će obogatiti kulturni život Mostara, a ujedno je i odlična prilika učenicima UWC-a Mostar i Gimnazije Mostar da pokažu bogatstvo svojih talenata kroz glazbene nastupe, umjetničke radove i kreativne radionice.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Učenici mostarskog UWC-a priređuju 'Put oko svijeta za 80 minuta'

Uspješan završetak jubilarnog desetog Mostarskog ljetnog omladinskog programa (MSYP)

Počinje deseti Mostarski ljetni program za mlade

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta